Νέα Σμύρνη: Παντρεύτηκε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι στην Ελλάδα – Έχουν ήδη 3 παιδιά

Τελέστηκε χθες Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ο γάμος του Σταύρου Γαβριλιάδη και του Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Όπως επιβεβαίωσε στο o κ. Σταύρος Γαβριλιάδης, πρόκειται πρώτο γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου στην χώρα μας.

H αγγελία του γάμου τους είχε δημοσιευτεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου με 176 θετικές ψήφους στη Βουλή και ήταν πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Όλη τους η ιστορία

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα εθνικής εμβέλειας η πρώτη αγγελία γάμου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου από 176 βουλευτές στη Βουλή, η αγγελία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Όπως αναφέρεται, η τελετή για τον γάμο του Δημήτριου Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριηλίδη, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ

Είδηση πρώτου μεγέθους έγινε στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφιση του νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία της Βουλής έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού «η Ελλάδα είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Guardian.

«Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη. Άλλοι 76 απέρριψαν τη μεταρρύθμιση, ενώ δύο απείχαν από την ψηφοφορία και 46 δεν ήταν παρόντες», είναι το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας.

Πηγή: www.diaforetiko.gr