Θρίλερ στη Νίσυρο: Μέχρι στιγμής 11 καταγγελίες σε βάρος του αρχαιοφύλακα για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση παιδιών

Οι γονείς 6 παιδιών στη Νίσυρο ήδη έχουν δώσει καταθέσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ενώ υπάρχουν άλλες 5 καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση παιδιών.

Η αρχή έγινε με την καταγγελία πατέρα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του 10χρονου παιδιού του. Όταν ο πατέρας βρέθηκε αντιμέτωπος με την απέλαση, μετά την καταγγελία, κινητοποιήθηκαν οι πολίτες της Νισύρου και αφέθηκε ελεύθερος.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 11 καταγγελίες στην εισαγγελέα Κω, για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση παιδιών, σε βάρος του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλει καταγγελίες και έδωσαν καταθέσεις. Σε εξέλιξη είναι άλλες πέντε καταγγελίες. Επίσης, καταθέσεις δίνουν και τα παιδιά, έπειτα από εξέταση από ψυχολόγο στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που φέρεται να σημειώθηκαν την τελευταία τετραετία, αναφέρει η δημόσια τηλεόραση. Μετά τις καταγγελίες ο αρχαιοφύλακας- που ήταν και παράγοντας σε παιδική ποδοσφαιρική ομάδα- τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων του, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Πηγή: www.diaforetiko.gr