Συνταγή για τηγανητό μπακαλιάρο

Τηγανητός μπακαλιάρος, λαχταριστός και παραδοσιακός. 

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε φέτες
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 λεμόνια κομμένα στα δύο
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει εντελώς
  • Βάζεις αρκετό αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο και αλευρώνεις τις φέτες μπακαλιάρου
  • Ρίχνεις αρκετή ποσότητα ηλιέλαιου στο τηγάνι ώστε να βυθιστεί ο μπακαλιάρος και το αφήνεις να κάψει
  • Βάζεις ένα-ένα προσεχτικά τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τα τηγανίζεις για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να αποκτήσουν κρούστα
  • Τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί
  • Σερβίρεις τον μπακαλιάρο ζεστό και τον συνοδεύεις με σκορδαλιά.
Ετικέτες ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ,ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

Πηγή: www.tlife.gr