Καλλιθέα: Τεράστιες οι ζημιές από την έκρηξη βόμβας σε κάβα – Βίντεο από το σημείο

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (11.3.2024), καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε κάβα στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες υλικές ζημιές.

Όλα έγιναν στις 3:05 το πρωί όταν ξαφνικά οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στην Καλλιθέα πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Είχε μόλις σημειωθεί η έκρηξη βόμβας σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή. 

Έκπληκτοι οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως η βόμβα είχε προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τουλάχιστον 3 αυτοκίνητα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, καθώς και 2 γειτονικά καταστήματα αλλά και μία πολυκατοικία. 

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ σοβαρές ζημιές υπέστη και μπαλκόνι πολυκατοικίας, που όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά γείτονες «παραλίγο να πέσει». 

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στο Mega: «Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι. Έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο».

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές», συμπλήρωσε.

Ανάρτηση κατοίκου της περιοχής:

 

Ακόμα ένας γείτονας σημείωσε: «Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία».

Πηγή: www.newsit.gr