Εξάρχεια: «Προσπάθησαν και οι δύο να με βιάσουν αλλά τους μπλόκαρα», λέει στο newsit.gr η 36χρονη

«Προσπάθησαν και οι δύο να με βιάσουν αλλά τους μπλόκαρα» λέει στο newsit.gr η 36χρονη κοπέλα, η οποία βίωσε στιγμές τρόμου, όταν δύο Σομαλοί 18 και 20 ετών μπήκαν στο σπίτι της στα Εξάρχεια και αφού την λήστεψαν, αποπειράθηκαν και να την βιάσουν.

«Ήμουν ψύχραιμη και δεν φώναξα ποτέ για βοήθεια. Αυτό τους μπλόκαρε. Μιλούσα μαζί τους ήρεμα. Μου έλεγαν να ψιθυρίζω», δηλώνει στο newsit.gr η 36χρονη και περιγράφει καρέ καρέ τον εφιάλτη που έζησε μέσα στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια.

«Μπήκαν από το μπαλκόνι και εγώ κοιμόμουν στο κρεβάτι μου. Ήταν 5.20 το πρωί και ξαφνικά άνοιξα τα μάτια μου και είδα δύο άντρες, ο ένας αριστερά, ο άλλος δεξιά να με πλησιάζουν και να μου κάνουν ‘’σουτ’’. Εγώ αυτομάτως έκανα όντως ησυχία, ήμουν συνεργάσιμη. Φυσικά και τρόμαξα, αλλά ήμουν πολύ ψύχραιμη και αυτό ήταν που με έσωσε», προσθέτει.

«Τους επιβλήθηκα»

Η 36χρονη στο σοκαριστικό περιστατικό που βίωσε στις 29 Φεβρουαρίου, κοίταξε κατάματα τον φόβο και μπόρεσε να αντιδράσει, όταν οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να ασελγήσουν εις βάρος της. «Πήγαν και οι δύο να με βιάσουν. Τους είχα ‘’φτιάξει’’ πολύ ήρεμο περιβάλλον, γιατί τους είχα μιλήσει ειλικρινά και τους είχα ενημερώσει ότι δεν θα έρθει κάποιος άλλος στο σπίτι γιατί μένω μόνη μου. Πήγαν να μου κατεβάσουν την κουβέρτα και προσπάθησαν να με αγγίξουν, τους είπα με σταθερή φωνή ‘’όχι, δεν θέλω’’ και δεν άφησα περιθώρια. Τους επιβλήθηκα».

Όπως μας αναφέρει «μου ζητούσαν χρήματα αλλά τους έλεγα ‘’δεν έχω, ψάξτε’’. Είχα περίπου 1.100€ στο σπίτι αλλά κέρδιζα χρόνο. Ήξερα εξαρχής ότι θα έβρισκαν τα χρήματα. Τα βρήκαν και έφυγαν χωρίς να με πειράξουν. Ήταν μέσα στο σπίτι 10-15 λεπτά. Άνοιξαν μόνοι τους την πόρτα και έφυγαν. Εκτός από τα λεφτά και τα άλλα μου έκλεψαν το κινητό, αλλά μπόρεσα να ειδοποιήσω από το viber στο λάπτοπ μου».

Ζήτησε βοήθεια από τον γείτονα αλλά εκείνος φοβήθηκε

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με την ίδια, όταν ζήτησε βοήθεια από τον γείτονά της, εκείνος φοβήθηκε. «Χτύπησα το κουδούνι του γείτονα δίπλα, χτύπησα την πόρτα του έντονα και μου κοπάνησε την πόρτα από μέσα. Κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν με βοήθησε.

Την επόμενη μέρα μου είπε ότι δεν με άκουσε. Όταν μου κοπάνησε την πόρτα από μέσα, εγώ πίστεψα ότι οι κλέφτες είχαν μπει στο διαμέρισμα του γείτονά μου και ξαναμπήκα στο σπίτι μου και κλειδώθηκα. Ξαναχτύπησα το πρωί, κατα τις 8 και με αγνόησε πάλι».

«Δεν φοβάμαι, θα συνεχίσω να ζω στα Εξάρχεια»

Η κοπέλα που μένει εδώ και επτά χρόνια στην περιοχή των Εξαρχείων αναφέρει στο newsit.gr: «Καλά είμαι απλά τώρα τρέχω με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες γιατί μου έκλεψαν την ταυτότητα, τις κάρτες μου, μετρητά, τα πάντα. Δεν φοβάμαι. Θα συνεχίσω να ζω στα Εξάρχεια. Ζω στην Αθήνα εδώ και 7 χρόνια. Αγχώθηκαν οι δικοί μου άνθρωποι αλλά ήμουν ψύχραιμη. Ακόμα και όταν πήγα να δώσω κατάθεση στο τμήμα, δεν είχαν καταλάβει ότι ήμουν η ίδια μέσα στο σπίτι. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σταθεροί γιατί μπλοκάρουν, περιμένουν να αντιδράσεις».

Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια και αποτελεσματικότητα του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων. «Η ομάδα της Ασφάλειας Εξαρχείων έχει κάνει τρομερή δουλειά. Ο αστυνομικός, κ. Αποστόλης πιάστηκε από την παραμικρή λεπτομέρεια, έκαναν έρευνα.

Είμαστε προκατειλημμένοι με την αστυνομία, ειδικά για το τμήμα των Εξαρχείων θέλω να τονίσω ότι πραγματικά αγαπάνε πολύ την δουλειά τους» καταλήγει η 36χρονη γυναίκα που παραλίγο να έπεφτε θύμα βιασμού από τους δύο Σομαλούς άντρες τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: www.newsit.gr