Ασκήσεις στο σπίτι για πλάγιους κοιλιακούς

Οι πλάγιοι κοιλιακοί είναι ίσως το δυσκολότερο σημείο του σώματος κι εκείνο που πρέπει να γυμνάζεις καθημερινά αν θέλεις να τους αποκτήσεις. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη είναι και πάλι εδώ, πιστή στο ραντεβού της Πέμπτης για να σου δείξει τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. 

Και σήμερα αποκαλύπτει εκείνες που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις, μέχρι το καλοκαίρι τους πλάγιους κοιλιακούς που τόσο θέλεις. 

ΑΣΚΗΣΗ 1 

 

Ξάπλωσε στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τον κορμό όσο πιο ψηλά με τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή και για 1’, τέντωσε εναλλάξ τα πόδια προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενώσεις αντίθετο αγκώνα- γόνατο. 

ΑΣΚΗΣΗ 2 

Ξάπλωσε στο στρώμα, με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και  έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Εκπνέοντας, ανέβασε και κράτησε ψηλά τον κορμό σταθερά και ταυτόχρονα τεντώνω και λυγίζω εναλλάξ τα πόδια. Επανέλαβε την άσκηση για 1’.

 

ΑΣΚΗΣΗ 3 

Από την ίδια θέση, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τα χέρια τεντωμένα στον αέρα δίπλα στον κορμό. Εκπνέοντας και για 1’ σήκωσε τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορείς.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξάπλωσε στο στρώμα σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα και έχοντας το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο μπροστά. Εκπνέοντας σήκωσε το τεντωμένο πόδι και μετά λύγισε στην ευθεία του κάτω γόνατου και επανάφερε αργά στην αρχική θέση. Επανέλαβε την άσκηση για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Για να διατείνεις, από την ίδια θέση, φέρνω το ένα πόδι λυγισμένο να περάσει το άλλο και φέρε τον κορμό ελαφρώς μπροστά προς το λυγισμένο πόδι. Μείνε για 30’’ σε κάθε πλευρά.

Πηγή: www.tlife.gr